Aarhus Symfoniorkester ansætter nyt stærkt chefteam

FOTO: Jesper Nordin (til venstre) og Thorkild Andreasen (til højre) bliver henholdsvis Musikchef og Administrations- og sponsorchef hos Aarhus Symfoniorkester fra det nye år.

Aarhus Symfoniorkester ansætter nyt stærkt chefteam

 
Aarhus, 4. december 2019.

I et stærkt ansøgerfelt er det en overbevisende kombination af faglig ekspertise, ledelsesmæssigt og musikalsk fremsyn, kulturel erfaring og ledelsesmæssige kvaliteter, der gør, at Jesper Nordin og Thorkild Andreasen fra den 1. januar 2020 kan sætte sig i spidsen for den kunstneriske og økonomiske udvikling af Aarhus Symfoniorkester.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad er glad for, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på det kommende chefteam, og ser frem til det tætte parløb mellem Jesper Nordin og Thorkild Andreasen.

”Både Jesper og Thorkild besidder et kæmpemæssigt og imponerende drive – de brænder virkelig for arbejdet. Deres brede erfaring og stærke netværk i dansk kulturliv gør dem til det perfekte makkerpar. Jeg har store forventninger til dem begge og er overbevist om, at de vil levere,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Rådmanden hæfter sig især ved de tanker, som de begge præsenterede under ansættelsesprocessen.

“Det er først og fremmest deres langsigtede, detaljerede og omhyggelige planer for orkestrets fremtid, der overbeviste os til ansættelsessamtalerne. De har på hver deres måde en dyb og omsorgsfuld respekt for orkesteret og en lang række realistiske og nyskabende ideer til, hvordan Aarhus Symfoniorkester kan udvikle sig og fortsætte sin musikalske rejse ind i det nye årti,” forklarer Rabih Azad-Ahmad.

Rollen som musikchef og den øverste ansvarlige for orkestret bliver 44-årige Jesper Nordin. Jesper Nordin er allerede et kendt ansigt for orkestrets musikere og publikum – i rollen som dirigent ved utallige lejligheder, senest som dirigent ved de årlige og traditionsrige optrædener på Smukfest.

Stillingen som administrations- og sponsorchef skal varetages af Thorkild Andreasen, som også er 44 år og et kendt ansigt i kulturbranchen. Thorkild Andreasen har siden 2006 været administrativ leder for det berømmede egnsteater Carte Blanche i Viborg, hvor han ligesom i sin nye rolle hos Aarhus Symfoniorkester indgik i et tæt samarbejde med den kunstneriske leder.

Jesper Nordin er oprindeligt uddannet hornist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har været ansat i Odense Symfoniorkester, men valgte senere at hellige sig en uddannelse indenfor orkesterdirektion. Han specialiserer sig bl.a. i opera og moderne musik, og er også ofte involveret i live tv, multimedie, crossover eller andre usædvanlige produktioner, der kræver at man holder hovedet koldt, arbejder effektivt og besidder en knivskarp professionalisme.

Siden sin dirigentdebut i 2006 har han således dirigeret alle landets professionelle orkestre, kor og ensembler, såvel som orkestre i Finland, Sverige, Ungarn, Ukraine og England. Han har været indstuderings-leder på Den Kgl. Opera i København og er siden foråret 2019 fast dirigent for Prinsens Musikkorps.

Den håndgribelige erfaring med orkesterledelse, et dybt musikalsk kendskab og ikke mindst en overbevisende og detaljeret fremtidsvision for orkestret gør Jesper Nordin til det naturlige valg som ny Musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

”Jeg er så glad for at starte som Musikchef for Aarhus Symfoniorkester. Et fabelagtigt orkester, et fantastisk musikhus og så i en kulturorienteret by som Aarhus. Det er en kombination med kæmpestort potentiale, og det kribler i mig for at komme i gang med at realisere mine visioner,” siger Jesper Nordin.

Thorkild Andreasen har forud for sin ansættelse i Carte Blanche bl.a. arbejdet som produktions- og forestillingsleder hos Den Jyske Opera og som promoter for bl.a. ROSA (Dansk Rock Samråd). Derudover har han siden 2018 været medlem af Kunstrådet i Aarhus Kommune.

Med sig i bagagen har han en solid forretningsmæssig forståelse, et ry og en erfaring som en dygtig personaleleder og et detaljeret branchekendskab, der forgrener sig i hele det danske kulturliv. Alle dele vil komme i spil, når han fra nytår kommer til at stå i spidsen for orkestrets sponsorarbejde og videreudviklingen af erhvervsnetværket SymfoBusiness.

“Det er med stor ildhu og ydmyghed, at jeg går til opgaven som administrations- og sponsorchef. Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at blive en del af Aarhus Symfoniorkester, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med mine kommende højt specialiserede kolleger i hele organisationen. Derudover ser jeg også meget frem til at arbejde på at få tilført orkestret ekstra midler gennem en målrettet sponsor- og erhvervspartnerstrategi,” siger Thorkild Andreasen.

Jesper Nordin og Thorkild Andreasen tiltræder den 1. januar 2020. Aarhus Symfoniorkester ser frem til en spændende fremtid med det nye chefteam.
 

Links

Download pressefoto
 

Pressekontakt

Jes Vang
Kommunikation og Marketing
Aarhus Symfoniorkester | Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2 | DK-8000 Aarhus C
M (+45) 41 85 66 33
EAN-nr: 5790 000 423460 – CVR 39 723 719
jeva@aarhus.dk | www.aarhussymfoni.dk