Musikkens Børn

Velkommen til Musikkens Børn!

Musikkens Børn er et gratis tilbud, som Aarhus Symfoniorkester laver for alle børn i Aarhus, der bliver født i år 2018 og deres forældre!

Ved at melde dig og dit barn ind i Musikkens Børn får du små babykoncerter med musikere fra orkestret i nærheden af hvor du bor – og du får en hel masse ideer til, hvordan du kan bruge musikken til at være sammen med dit barn, og til at være sammen i familien. Når dit barn bliver større, vil I også komme ind og høre hele det store symfoniorkester for fuld udblæsning.

Musik, følelser og udvikling

Musikkens Børn spænder helt fra fødsel til første skoledag – og i løbet af de næste 6 år vil børnene vokse sammen med orkestret. I 2018 fejrer vi børnenes komme og bamsen Tutti, som Sundhedsplejen vil udlevere til jer, når I er kommet hjem efter fødslen. Fra 2019 og frem bliver omdrejningspunktet en række årlige koncerter og det store møde med det levende symfoniorkester. Herudover vil vi hver måned lægge musik, film, artikler eller øvelser op på hjemmesiden, som du kan opleve og bruge sammen med dit barn – til gavn for barnets følelsesmæssige og motoriske udvikling, musikalske sans, og ikke mindst jeres fælles samvær. Du kan læse mere om forløbet i Musikkens Børn ved at klikke her: Fakta om projektet.

Se, lyt og lær:

Spørgsmål og svar

Hvordan får jeg fat i bamsen (Tutti)?
Tutti udleveres af Sundhedsplejen i Aarhus Kommune i 2018 i forbindelse med dit 2. besøg efter fødslen. Hvis du ikke modtager bamsen, så kontakt venligst jeres sundhedsplejerske for at høre nærmere.

Kan alle melde sig ind i Musikkens Børn?
Nej. Musikkens Børn er et pilotprojekt, og kun børn født i Aarhus Kommune i 2018 kan deltage i hele projektet– og man kan kun deltage ved at melde sig ind på via formularen ovenfor på denne side. Der er ingen tidsfrist på tilmelding, så længe dit barn er født i 2018 (og i Aarhus Kommune).

Er det hele virkelig gratis?
Ja. Musikkens Børn er 100% gratis – i samtlige de 6 år, som projektet løber. Der vil ikke komme ekstraudgifter på noget tidspunkt til billetter, musik, materiale el. lign.

Hvad får man som medlem af Musikkens Børn?
Omdrejningspunktet for tilbuddet er en række koncerter, der først afholdes som babykoncerter i lokalområderne og senere, når børnene er blevet større, som særlige symfonikoncerter i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus. Derudover vil der månedligt blive uploadet indhold til hjemmesiden og sendt nyhedsbreve ud.

Hvordan kommer man til koncerterne?
Medlemmerne i Musikkens Børn modtager information om og invitation til koncerterne via email, hvorfor det er nødvendigt, at forældrene har tilmeldt barnet korrekt her på hjemmesiden. Babykoncertene gælder barnet + 1 forælder/familiemedlem. Til symfonikoncerterne vil antal pladser fremgå af invitationen.

Hvad med os, hvis baby ikke er født i 2018 – eller ikke bor i Aarhus?
Hjemmesiden www.musikkensbørn.dk bliver også hjemsted for musik, film, animation, øvelser, artikler, tips o.a. Dette indhold er offentligt og tilgængeligt for ALLE, ikke kun medlemmerne i Musikkens Børn. Meld dig til familienyhedsbrevet og få en email, hver gang der er nyt.

Familienyhedsbrev

Den musik og de ideer, historier, gode råd, som vi lægger her på hjemmesiden er som nævnt ikke kun for Musikkens Børn.

Selvom dit barn ikke bor i Aarhus – eller ikke er født i 2018 – så er der stadig masser af tilbud at hente fra Aarhus Symfoniorkester, inklusiv mange familiekoncerter og gratisaktiviteter. Meld dig til familienyhedsbrevet* her – og få direkte besked når der er koncerter og nyt indhold på hjemmesiden.

*Hvis dit barn er tilmeldt Musikkens Børn behøver du ikke også tilmelde dig familienyhedsbrevet.

Tilmeld dig familienyhedsbrevet

Andre familiearrangementer

Aarhus Symfoniorkester har et langt og stærkt engagement på børn- og ungeområdet. Vi holder gratis koncerter for alle 1.-4. klasserne i folkeskolen hvert år, arbejder sammen med gymnasierne, og har gerne 4-5 store familiekoncerter for de 6-12 årige i hver sæson.

Se de kommende koncerter for sæsonen her:
Oversigt over Aarhus Symfoniorkester familiekoncerter