Velkommen til Aarhus Symfoniorkester.

Med os har vi mere end 85 års erfaring med det bedste, den klassiske musik har at byde på. Vejen fremad guides af en konstant kunstnerisk nysgerrighed og ambitionen om at gøre hver sæson til en moderne klassiker, som kan tegne byens lyd.

Det er en lyd, der drives af rå, klassisk kernekraft når vi torsdage og fredage opfører de store symfonikoncerter, eller vi i weekenden lader klangene bløde op og fortætte i en række kortere koncerter. Det er en lyd, som skabes af populære mesterværker og sjældent spillede skønheder – og af familie-, jule- og nytårskoncerter, som fylder Symfonisk Sal med liv og glæde.

Live eller på CD, så præsenterer Aarhus Symfoniorkester et målrettet musikalsk udsyn. Et udsyn, der forholder sig til det omgivende samfund – og til sin egen relevans og nytte. Som følelsesmæssig ventil. Som den unikke oplevelses rum. Som musikalsk refleksion over vores fælles historie. Og ikke mindst som fællesskabende leg.

Betydningen af musik kan ikke overvurderes, og med hele vort virker sigter vi efter langvarig effekt hos alle, der hører os – og mod at sikre den midt- og østjyske landsdel et orkester i verdensklasse.

Vidste du at?

  • Aarhus Symfoniorkester har eksisteret siden 1935.
  • Vi bor i Musikhuset Aarhus, hvor vi har vores eget spillested, Symfonisk Sal, der har plads til 1.200 koncertgængere.
  • Salen er bygget specielt til os, og dens prisvindende akustik er blevet kaldt “Danmarks bedste symfoniske koncertsal.” (Thomas Michelsen, Politiken, 15. januar 2017)
  • Vi spiller koncerter stort set hver uge med nyt program, flere af dem med gratis adgang.
  • Når vi ikke spiller egne koncerter, deltager vi i projekter med Musikhuset, Den Jyske Opera, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Musikskole, Aarhus Festuge, Smukfest, Aarhus Kommune og mange flere.
  • I 2021 lancerede vi en række nye koncertformer – KonTakt, VelLyd og Fyraftenskoncerten – som hver især udvider koncertoplevelsen ved henholdsvis at tilbyde direkte interaktion med orkestret og musikken, åbne et musikalsk rum med plads til ro og fordybelse samt prioritere socialt samvær.
  • Vi er en integreret og engageret medspiller i kommunens børn- og ungetilbud, og under normale forhold spiller vi årligt gratis skolekoncerter for 15.000 skolebørn, gratis rollingekoncerter for 1.200 småbørn og deres forældre – samt gratis koncerter på byens folkehuse.
  • Mere end halvdelen af børnene i årgang 2018, som blev født i Aarhus Kommune, er med i projekt Musikkens Børn, hvor familier får tilbudt gratis koncerter og musikalsk inspiration til samvær i familien.