Velkommen til Aarhus Symfoniorkester.

Med os har vi mere end 85 års erfaring med det bedste, den klassiske musik har at byde på. Vejen fremad guides af en konstant kunstnerisk nysgerrighed og ambitionen om at gøre hver sæson til en moderne klassiker, som kan tegne byens lyd.

Det er en lyd, der drives af rå, klassisk kernekraft når vi torsdage og fredage opfører de store symfonikoncerter, eller vi i weekenden lader klangene bløde op og fortætte i en række kortere koncerter. Det er en lyd, som skabes af populære mesterværker og sjældent spillede skønheder – og af familie-, jule- og nytårskoncerter, som fylder Symfonisk Sal med liv og glæde.

Live eller på CD, så præsenterer Aarhus Symfoniorkester et målrettet musikalsk udsyn. Et udsyn, der forholder sig til det omgivende samfund – og til sin egen relevans og nytte. Som følelsesmæssig ventil. Som den unikke oplevelses rum. Som musikalsk refleksion over vores fælles historie. Og ikke mindst som fællesskabende leg.

Betydningen af musik kan ikke overvurderes, og med hele vort virker sigter vi efter langvarig effekt hos alle, der hører os – og mod at sikre den midt- og østjyske landsdel et orkester i verdensklasse.

Vidste du at?

  • Aarhus Symfoniorkester har eksisteret siden 1935.
  • Vi er Danmarks mest besøgte symfoniorkester.
  • Vi bor i Musikhuset Aarhus, hvor vi har vores eget spillested, Symfonisk Sal, der har plads til 1.177 koncertgængere.
  • Salen er bygget specielt til os, og dens prisvindende akustik er blevet kaldt “Danmarks bedste symfoniske koncertsal.” (Thomas Michelsen, Politiken, 15. januar 2017)
  • Vi spiller koncerter stort set hver uge med nyt program, flere af dem med gratis adgang.
  • Når vi ikke spiller egne koncerter, deltager vi i projekter med Musikhuset, Den Jyske Opera, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Musikskole, Aarhus Festuge, Smukfest, Aarhus Kommune og mange flere.
  • Vi spiller gratis skolekoncerter for 10.000 børn årligt, samt gratis koncerter for ældre på lokalcentrene.
  • 100% af alle kommunale skolebørn i Aarhus møder os ude på skolerne mindst to gange i løbet af 1.-4. klasse.
  • Som byens orkester arbejder vi altid på at nå længere ud. Hold dig opdateret via vores hjemmeside, nyheds­brev og sociale medier for seneste nyt.

Store følelser kræver stort orkester

Aarhus Symfoniorkester består af 66 professionelle kunstnere, der vier hver eneste dag til musikken og deres fælles håndværk. I spidsen for dem står Marc Soustrot, orkestrets chefdirigent, som sikrer, at en koncert aldrig bliver et åndløst studie i perfekt nodelæsning, men et levende, sitrende kunstværk, der bygger på dybt og intenst arbejde med at lytte – til hinanden og til musikken. Et arbejde, hvor der “males med musik” og det er er stilen, følelserne og fortolkningen, der er i førersædet.

For Soustrot er den ultimative frihed, hvis han kan trække sig tilbage som dirigent og lade musikerne spille selv. I fællesskab har de opbygget et uafhængigt og medlevende sammenspil, som sjældent ses i så store orkestre eller lignende klassiske sammenhænge.