Skolekoncerterne for 3.-4. klasse er en pakke bestående af to koncerter: én koncert på skolen (såkaldt gruppekoncert), hvor en mindre gruppe af orkestrets musikere kommer på besøg og spiller og fortæller. Nogle børn skal dog på besøg hos slagtøjsspillerne i Musikhuset, idet det er for omfattende at flytte alle de store instrumenter. Efterfølgende kommer alle børnene på besøg i Symfonisk Sal i Musikhuset og høre hele symfoniorkestret.

I samarbejde med Børn og Unge, Aarhus Kommune, er folkeskolerne i Aarhus blevet inddelt i to grupper, som automatisk hvert andet år er garanteret et forløb for både 1.-2. klasse samt 3.-4. klasse. Er du i tvivl om hvornår din skole er med, så kontakt din skoleleder eller Aarhus Symfoniorkesters produktionsleder for B&U og Outreach, Gitte Bach.

Medvirkende ved symfonikoncerten:
Subin Kim, dirigent
Mathias Madsen Munch, solist og konferencier
Cristian Chivu, Zane Kalnina, Brian Friisholm, Samuel Beck-Johnson, solister
Aarhus Symfoniorkester

 

Periode

Gruppekoncerter:
19. – 22. september 2023

Symfonikoncerter:
25. – 27. oktober 2023
Koncerttidspunkt: alle dage kl. 9.30 og 11.00

Undervisningsmateriale
Materialet til forberedelse af koncerten kan downloades her (i PDF-format):

Varighed
Koncerten varer cirka 50 minutter.

Gratis
Deltagelse er gratis for skoler i Aarhus kommune. Skolerne skal blot sørge for transporten.

Formål
Formålet er at give børnene en oplevelse med den klassiske musik i øjenhøjde, dels gennem det forberedende materiale og ikke mindst gennem koncertoplevelsen med Aarhus Symfoniorkester.

Læs mere om koncerten

Ugens skolekoncerter afsluttes med en særlig koncert om lørdagen, hvor alle børn har mulighed for at tage forældre og søskende med ind til et gensyn.