ASO får ny musikchef i 2016

Symfoniorkesteret får ny musikchef i 2016

Det bliver den erfarne musiker og leder Kristian Rahbek Knudsen, der overtager stillingen som musikchef i Aarhus Symfoniorkester, når han 1. august vender hjem til fødebyen Aarhus. Den tidligere professionelle violinist har et internationalt netværk og stor viden om musik og fundraising.

”Det er et vaskeægte scoop. Kristian er en erfaren og dygtig musiker, der samtidig har et unikt talent for innovation og udvikling. Kombineret med en god forretningsforståelse er det en enestående kombination, som lover godt for symfoniorkestrets fremtidige udvikling,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Kristian Rahbek Knudsen kommer fra en stilling som forskningskonsulent i Cambridge. Tidligere har han i 15 år arbejdet som professionel violinist og har desuden været ansat som konsulent og projektleder for farmaceut- og teknologivirksomheder samt været forsker og projektleder på University of Cambridge.

”Jeg glæder mig til at vende hjem til Aarhus. Byen og Aarhus Symfoniorkester har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Jeg ser frem til sammen med orkestrets dygtige musikere og medarbejdere at bidrage til den fortsatte kunstneriske udvikling og synlighed over for sponsorer og samarbejdspartnere,” siger Kristian Rahbek Knudsen.

Kristian Rahbek Knudsen har sideløbende med sine musikstudier og sit arbejde som violinist læst kemi på Aarhus Universitet, og har desuden en Ph.d. fra samme sted.