CD-indspilning i sommervarmen

CD-indspilning i sommervarmen

Aarhus Symfoniorkester indspiller en CD, med værker af den franske komponist Georges Bizet og dirigeret af orkestrets franske chefdirigent Marc Soustrot. Enkelte af disse værker blev opført ved en sommerkoncert med chefdirigenten 26. maj 2016 – efter denne koncert skrev anmelderne:

Opførelsen af den populære suite lovede med fasthed i forspillet fulgt af et elegant gnistrende liv også godt for pladeudgivelsen.” (L’Arlesiénne Suite nr 1, JC Klassisk)

Bizets symfoni er dejligt forfriskende. Den blev spillet med melodisk svung, med en elegant frasering og med en medrivende lethed. Og så lidt om andensatsen, en vidunderlig adagio, som bæres af solo-oboen. Da Sir Thomas Beechams berømmede EMI-indspilning af symfonien kom for godt et halvt århundrede siden, blev der skrevet begejstret om solo-oboisten i Orchestre National de la Radiodiffusion Francaise. Det vil jeg også sammenlignende gøre om Oliver Nordahls meget fint artikulerede klangsmukke obospil. Men det var hele orkestrets aften. Det er virkelig på vej – hvis det ikke bliver standset.” (Bizets symfoni i C-dur, JC Klassisk)

Under ledelse af chefdirigent Marc Soustrot åbnede man torsdag aften med et rent fransk program, hvoraf dele skal indspilles på CD senere på sommeren. Efter koncerten at dømme kan vi vente os en meget lytteværdig produktion. Det er en fornøjelse at høre, hvorledes samarbejdet mellem orkester og dirigent fungerer. Marc Soustrot har en evne til på samme tid at få det bedste ud af orkestrets dygtige musikere og at få det fælles arbejde om formningen af musikken til at lykkes på overbevisende måde.” (Aarhus Stiftstidende, Ole Straarup)

CD’en indspilles for pladeselskabet Danacord. Vi kan forhåbentlig se frem til en udgivelse umiddelbart efter sommerferien – nemlig til sæsonstart.