Covid-19 virus (Corona) og orkestrets koncerter

Covid-19 virus (Corona) og orkestrets koncerter

Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset og ikke mindst Symfonisk Sal genåbner den 6. maj. Vi glæder os meget til at byde jer velkommen og til at give jer de store klassiske koncertoplevelser, vi alle har savnet.

Musikhuset er åbent for publikum igen. Vi sørger for at skabe de bedst mulige rammer, så vi alle kan få nogle gode oplevelser i trygge rammer.

På denne side opdaterer vi løbende de generelle retningslinier. Hvis du har billet til Aarhus Symfoniorkester, får du en mail eller sms i ugen op til arrangementet, hvor vi går i detaljer med, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du besøger Musikhuset.

Sådan passer vi på dig i Musikhuset

Vi følger de officielle anbefalinger om corona-virus tæt og sørger for, at du kan få en tryg oplevelse, når du besøger os. Her kan du se nogle af de tiltag, vi gør for at passe på vores gæster.

 • Der er ingen fælles garderobe. Det er tilladt at tage tasker og jakker med ind i salen.
 • Der er håndsprit til rådighed ved alle indgange og i foyerområderne.
 • Hvis du føler dig usikker, kan du altid henvende dig til vores personale, som står din rådighed.
Coronapas
 • Medbring coronapas og ID.
 • Kom i god tid. Musikhuset åbner 1 time før arrangementsstart.
 • Bliv hjemme, hvis du føler dig syg.
 • Informér dem, du skal i Musikhuset med, om vores retningslinier.

Det er et krav, at alle fra og med 15 år, som besøger Musikhuset, skal fremvise et gyldigt coronapas. Husk at medbringe en udskrift af coronapasset eller have sikret dig, at du kan tilgå det på din telefon. Du kan vise det som screenshot eller via MinSundhed.

Med kravet om fremvisning af et coronapas gælder det, at gæster skal kunne forevise dokumentation for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Det betyder, at følgende dokumentationsmuligheder gælder som adgang:

 • Et gennemført vaccinationsforløb. Et vaccinationsforløb anses for gennemført 14 dage efter den afsluttende dosis.
 • Et negativt testresultat, der er højst 96 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget. En covid-19-test kan være foretaget som en PCR-test eller antigentest(hurtigtest).
 • Et positivt resultat af en covid-19-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.
 • Husk også at medbringe ID i form af pas, kørekort eller sundhedskort. Navnet på indehaveren af coronapasset skal svare til navnet på medbragt ID.

Du kan læse alle detaljer om myndighedernes regler og retningslinier på coronasmitte.dk.

Vi håber på din forståelse, så vi kan passe godt på hinanden og få en god oplevelse i Musikhuset.

Der kan imidlertid hurtigt komme ændringer, og vi følger naturligvis løbende myndighedernes udmeldinger.

Vi vil bestræbe os på, at I får besked om ændringer så hurtigt som muligt og senest fem dage før forestillingen.

Vi beklager de gener, det måtte medføre og takker mange gange for jeres forståelse.

Vi får rigtig mange henvendelser på mail og telefon og har svært ved at nå at besvare dem alle hurtigt. Vi vil derfor opfordre alle til ikke at kontakte os. Vi kontakter jer.

Pas godt på hinanden!

Vi refunderer din billet, hvis arrangementet er aflyst

Hvis dit arrangement er blevet aflyst eller vi er nødt til at reducere kapaciteten i salen på grund af coronavirus, refunderer vi din billet. Det samme gælder forudbestilt mad og drikke.

Hvis dit arrangement er blevet udsat til en senere dato på grund af corona-situationen, får du tilbudt billetter til den nye dato. Hvis du er forhindret i at komme på den nye dato, kan du vælge at anmode om refusion indenfor den oplyste frist.

Læs mere om Musikhusets refusion af billetter samt de generelle forholdsregler omkring corona i huset.

Vi kontakter alle billetkøbere personligt på mail eller telefon.

Vi arbejder så hurtigt som muligt på at besvare jeres henvendelser, men beder om forståelse for, at vi ikke svarer med det samme.

Med venlig hilsen,
Aarhus Symfoniorkester

 

Opdateret 19. august 2021

 
 
 
——
GRAFIK: Den visuelle repræsentation af Covid-19 er fremstillet ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i Atlanta, Georgia, USA. 29. januar, 2020. Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM/CDC/Handout via REUTERS