Første danske orkester i Elbphilharmonien

Første danske orkester i Elbphilharmonien

Aarhus Symfoniorkester indtager Elbphilharmonien i august og stadfæster samtidig sit musikalske partnerskab med Aarhus Festuge i årets gallaforestilling.

Musikalsk prestigeprojekt

Aarhus Symfoniorkester fortsætter sit stærke parløb med Aarhus Festuge, der i år omfatter en bred musikalsk alliance mellem to store tyske kulturinstitutioner, kunstfestivalen Kampnagel og den ikoniske koncertsal Elbphilharmonien i Hamborg, samt sangeren og komponisten Shara Nova (My Brightest Diamond).

Det unikke samarbejde folder sig ud i koncerten “Seven Deadly Pearls”, der får premiere torsdag 23. august i Elbphilharmonie under Kampnagels Internationale Sommerfestival, inden det ved to koncerter giver et dansk publikum mulighed for at opleve moderne og eksperimenterende klassisk musik fra øverste hylde. Aarhus Symfoniorkester og Shara Nova opfører koncerten “Seven Deadly Pearls” til gallaåbningen af Aarhus Festuge 31. august og en koncert lørdag 1. september, hvor Festugens besøgende kan købe billet.

“I Aarhus Symfoniorkester er vi utroligt glade for samarbejdet med Aarhus Festuge. At kunne præsentere et internationalt projekt med tre så stærke kulturaktører, fortsætter trenden fra et veloverstået kulturby-år. At vi oven i købet bliver det første danske symfoniorkester i den storslåede Elbphilharmonie, er utroligt spændende og viser den retning, vi forfølger for orkestrets kunstneriske udvikling”, siger Kristian Rahbek Knudsen, musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

“Vi er utroligt glade og stolte over, at vi til årets gallaåbning kan præsentere et unikt og bredt samarbejde mellem så store kulturinstitutioner. Temaet for Festugen er ’Bridging’, og vi føler netop, at vi med dette brede samarbejde bygger bro mellem lande, kulturer og musikgenrer. Derudover er det et vindue for talentudveksling og for at sætte Aarhus og vores fantastiske symfoniorkester på det klassiske verdenskort”, tilføjer Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Seven Deadly Pearls

“Seven Deadly Pearls” tager tilskueren med på en rejse i kredsløb om sangeren, indie-musikeren og komponisten Shara Nova, der blandt andet står bag en lang række udfordrende popudgivelser under navnet My Brightest Diamond. Shara Nova og Aarhus Symfoniorkester har sammen skabt en dramatisk totaloplevelse, som trækker tråde både fra samtiden, men også bagud til Kurt Weills maleriske kabarettradition og tilbage igen via Sarah Kirklands Sniders moderne og stærkt filmiske nodestrøg. Til sammen væves der et dragende tonetæppe af filmisk undergang og barokke (p)optrin.

DIRIGENT
Andreas Delfs

SOLIST
Shara Nova, sang

VÆRKER
K. Weill
Seven Deadly Sins

S. K. Snider
Something for the Dark

Shara Nova (My Brightest Diamond)
Udvalgte værker

Billetter

Billetter til koncerten i Elbphilharmonie er til salg allerede nu:

Billetterne til koncerten 1. september i Aarhus Festuge bliver sat til salg 3. maj kl. 12.00 på www.aarhussymfoni.dk og i Musikhuset Aarhus’ billetsalg.
Sted: Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Pris: 160 kr. inkl. gebyr

Pressekontakt

Jes Vang
Kommunikationsmedarbejder
Aarhus Symfoniorkester
Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C
8000 Aarhus
T: 4185 6633
E: jeva@aarhus.dk