Giv lyd

Giv lyd

Giv personlige koncertoplevelser til dem, du holder af – og dem, du gerne vil dele den klassiske musik med. Helt gratis.

Kontakt

Fra 18. januar til og med 9. april 2021 tilbyder Aarhus Symfoniorkester private videokoncerter med 1-2 musikere fra orkestret. Vi kalder dem Kontakt-koncerter – og de er primært tiltænkt enlige, ensomme og andre, som coronarestriktioner o.lign. har berøvet social kontakt og meningsfulde oplevelser – og som du gerne vil dele en koncert med.

Koncerterne varer ca. 20 minutter og foregår på computer, telefon eller tablet via det gratis videomødeprogram Zoom. Interesserede kan booke datoer og tider direkte her på siden. Man vil herefter modtage et link, som man kan dele med den person, man gerne vil se koncerten sammen med – hvis det ikke er muligt for jer at være sammen på det tidspunkt, hvor koncerten foregår (fysisk samvær er jo en udfordring for os alle i denne tid).

Vi åbner løbende for nye koncertdatoer i takt med at nedlukningen (forventligt) fortsætter. Skulle der være udsolgt, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge os på Facebook, så du altid er opdateret omkring nye koncerter og tider:


Book Kontakt-koncert til dig – og en du holder af

———
OPDATERING 14-4-2021:
Kontakt-koncerterne er nu ovre for denne omgang. Tak for jeres støtte, positive tilbagemeldinger – og de mange tilmeldinger. Vi gennemførte hele 292 privatkoncerter i perioden.
Vi påtænker at genindføre tilbuddet i en lidt anden form på et senere tidspunkt, så tilmeld dig vores nyhedsbrev for at bevare forbindelsen.

———

Efter du har trykket “Send” vil du modtage en automatisk bekræftelse på modtagelsen af din email. Lidt senere vil du modtage endnu en bekræftelse, når din booking er godkendt (den sidste mail kan godt være nogle timer undervejs, da den sendes manuelt af os).

Begge bekræftelser bliver sendt til den email-adresse, du har angivet ovenfor. Hvis du ikke modtager bekræftelsesmails kan de være havnet i din spam- eller “uønsket mail”-mappe.

NB! I emailen, der godkender din ønskede tid, vil du desuden modtage et direkte link til Aarhus Symfoniorkester Zoom-rum, som er det online “mødelokale”, som koncerterne finder sted i. Det link (ja, hele mailen) kan du videresende til den person, som du ønsker at dele koncerten med – eller som har givet dig koncerten i gave. Når din/jeres bookede tid starter, skal du/I klikke på linket, og så vil en musiker lukke dig/jer ind og den private koncert begynde.

Eksempel: har du fået godkendt en booking torsdag d. 19/1 kl. 14:20, så skal du/I klikke på linket i din godkendelsesmail kl. 14:20 (eller lige lidt før) den pågældende tirsdag. Afhængig af om du/I tilgår Zoom fra mobil, tablet eller computer vil Zoom-app’en eller Zoom-programmet åbne sig, og musikeren vil kunne se en anmodning om, at du/I gerne vil deltage. Han/hun vil derefter lukke dig/jer ind. Hvis I fysisk befinder jer i samme rum, er det selvfølgelig kun nødvendigt at den ene af jer logger sig på Zoom via computeren, telefonen eller tabletten.

Vejledning til Zoom

Aarhus Symfoniorkesters Kontakt-koncerter foregår på Zoom.

Zoom er et gratis program eller en app, man henter til sin computer, telefon eller tablet. Man skal oprette sig som bruger – det er gratis – før man kan bruge programmet. Sørg for at installere Zoom i god tid før den bookede koncert, så du/I har prøvet programmet og testet at lyd og video virker.

Zoom på telefonen eller tablet
 1. Hent appen “ZOOM Cloud Meetings” i App Store eller Google Play og installér den.
 2. Klik på linket til Kontakt-koncerten fra din godkendelsesmail, når det er tid til koncert.
 3. Herefter åbner Zoom automatisk, og du bliver taget direkte til et venterum, hvorefter en musiker vil lukke dig ind til koncerten.
 4. Tillad eller tryk godkend i alle de pop-up vinduer, der følger. Herunder:
  • Indtast dit navn i den boks, der popper op.
  • Godkend Zooms betingelser og notifikationer.
  • Giv tilladelse til at Zoom bruger kamera og mikrofon.
 5. Klik på “join audio” og “call via device audio” (benævnes nogle gange “internet audio)”
 6. Tænd for video og mikrofon på ikonerne i bunden, hvis de ikke allerede er tændte (hvis der er streg over video eller lyd-ikonet, betyder det, at det er slukket).
Zoom på computeren
 1. Download programmet til din computer her: https://zoom.us/support/download
 2. Klik på linket til Kontakt-koncerten fra din godkendelsesmail, når det er tid til koncert.
 3. Herefter åbner Zoom automatisk, og du bliver taget direkte til et venterum, hvorefter en musiker vil lukke dig ind til koncerten.
 4. Klik på “join with computer audio” og godkend evt. brug af webcam.
 5. Tænd for video og mikrofon på ikonerne i bunden, hvis de ikke allerede er tændte (hvis der er streg over video eller lyd-ikonet, betyder det, at det er slukket).
Test af lyd og video

Når du har installeret Zoom, kan du teste om alt virker, som det skal.
Test lyd og video her: https://zoom.us/test

 1. Følg linket og tryk på den blå knap: join.
 2. Vent på at den åbner, og klik derefter på “join with video” – så tester du dit kamera.
 3. Følg instruktionen på skærmen til at teste højtalere og mikrofon.
 4. Til sidst kan du klikke “leave meeting” for at lukke.

Hvis du i løbet af testen – eller ifbm. opkald med familie og venner – oplever, at du ikke kan høre noget eller din mikrofon ikke virker, så kan du finde hjælp til Zoom på telefon og tablet her: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/204484835-My-Audio-is-Not-Working-on-iOS-or-Android

Giv lyd og Kontakt er en del af Aarhus Symfoniorkesters projekt omkring Anti-Ensomhed. Projektet er støttet Aarhus Kommune.