Gustav Albeck Prisen 2015
Gustav Albeck Prisen 2015

Årets modtager af Gustav Albeck Prisen er Jens Vind, basbasunist ved Aarhus Symfoniorkester.

Jens Vind begyndte sin uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og tog eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1995. Derefter fortsatte han sine studier i Chicago med Arnold Jacobs, Michael Mulcahy og Charles Vernon.

Efter nogle år som freelance musiker, bl.a. i Det Kgl. Kapel, Danmarks Radiosymfoniorkester, Tivolis Symfoniorkester og Operaen i Göteborg, vandt han i 1999 pladsen som basbasunist i Aarhus Symfoniorkester.

Jens Vind debuterede i 2005 fra Solistklassen. Han har desuden turneret med flere orkestre, bl.a. Berliner Filharmonikerne.
Når Jens Vind ikke selv spiller, så underviser han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er medlem af en af verdens førende basunkvartetter, Danish Trombone Quartet.
Jens Vind har ved flere lejligheder været solist med Aarhus Symfoniorkester, bl.a. ved en lørdagskoncert, i en dansk førsteopførelse af Taaffe Zwilich i 2005 og på Skanderborg Festivalen.

Gustav Albeck Prisen blev stiftet til minde om professor Gustav Albeck, en af Aarhus Symfoniorkesters grundlæggere. Legatet tildeles en gang om året som en opmuntring og påskønnelse til en person, som i Gustav Albecks ånd har gjort en særlig indsats for Aarhus Symfoniorkester.