Gustav Albeck Prisen 2016
Gustav Albeck Prisen 2016

Årets modtager af Gustav Albeck Prisen er Birgitte Bærentzen Pihl, violinist i Aarhus Symfoniorkesters 2. violingruppe.

Birgitte Bærentzen Pihl begyndte at spille musik allerede som 3-årig hos den danske Suzukipædagog Tove Detreköy. Da hun var 16 år gammel  blev hun optaget på Det Jyske  Musikkonservatorium hos professor Tutter Givskov. Herfra debuterede hun fra solistklassen i 1993. Samme år vandt hun pladsen som solospiller i 2.violingruppen  i Aarhus Symfoniorkester. I 1993 blev hun Ligeledes udtaget sammen med sin klavertrio til at deltage i en måneds mesterkursus med legendariske Yoyo Ma og Isaac Stern i Jerusalem.

Kammermusikken har altid ligget hendes hjerte nært og det var ligeledes med en klavertrio, Tsiaj, som mest spillede ny musik, at hun blev prisvinder i P2’s Kammermusikkonkurrencen i 1996.

I mange år har hun været fast bratschist i Århus Sinfonietta hvor hun som solist har spillet en violinkoncert af Peter Bruun, der var skrevet specielt til hende. Derudover har hun desuden været solist med Aarhus Symfoniorkester og Sjællands Symfoniorkester (nu Copenhagen Phil.)

I 2005 startede hun trioen Pihl´al sammen med Kasper Pihl og Jørgen Hald, og der blev komponeret en mængde nye værker til besætningen.

I 2014 tog hun initiativ til at starte ensemblet Ordklang, hvor hun sammen med jazzsaxofonisten Christian Vuust laver koncerter med ny musik, jazzmusik og digtoplæsninger.

Med sin strygekvartet, Mira-kvartetten, spiller hun mange koncerter over hele landet og har været på turné i Polen, Østrig og på Færøerne.

Birgitte er desuden superaktuel i det femte herlige  portræt i serien Mød en Symfoniker – det kan ses på TV2 Østjyllands programflade sammen med Aarhus Symfoniorkesters øvrige Symfomagica-produktioner og på Orkestrets hjemmeside under Symfomagica.

Gustav Albeck Prisen blev stiftet til minde om professor Gustav Albeck, en af Aarhus Symfoniorkesters grundlæggere. Legatet tildeles en gang om året som en opmuntring og påskønnelse til en person, som i Gustav Albecks ånd har gjort en særlig indsats for Aarhus Symfoniorkester.