1001 nats eventyr
Aflyst

Fyraftenskoncert

1001 nats eventyr

En koncert, der rasler med sablen og klangfuldt krumspringer på et flyvende tæppe af fortællelyst og musikalsk overskud. Rendyrket nydelse og mageløs underholdning.

Scheherazade er et overdådigt kalejdoskop af eventyrlige billeder – fyldt med farverige nedslag i de mange episke eventyr. Musikken strømmer over med skildringer af Scheherazade, der fortæller sine vidunderlige historier til den grumme sultan. ”Scheherazade er et helt katalog over, hvad et symfoniorkester kan,” siger chefdirigent Marc Soustrot om Rimskij-Korsakovs store orkesterfortælling. Det er også en chance for at få hørt orkestrets solister. Værket har nemlig masser af soloer for orkestermusikerne.

Stykket bygger naturligvis på ”1001 nats eventyr.” Her fortæller Scheherazade hver aften de mest mageløse beretninger – og slutter på det allermest spændende sted for ikke at få hugget hovedet af. ”Det er en orientalsk fortælling med mange og varierede eventyr,” fortalte komponisten selv. Rimskij-Korsakov var for øvrigt en mester til at få et orkester til at klinge vanvittig godt, og i Scheherazade glimrer symfoniorkestret i alverdens farver – vestlige og orientalske og alt derimellem.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.