Aftenrødens musik
Aflyst

Sørensen, Elgar & Musorgskij

Aftenrødens musik

Lyden af den danske sommer og musikalske billeder fra fjerne egne udstilles side om side med smertefulde toner fra første verdenskrig, mesterligt fremført af en dansk stjernecellist.

Andreas Brantelid er publikums yndling, og det forstår man godt. Den danske cellist har på kort tid markeret sig som en solist på internationalt niveau, og det er en stor fornøjelse at have ham tilbage på scenen i Aarhus. Ikke mindst, fordi han denne gang spiller en af de allermest elskede koncerter for instrumentet, nemlig Elgars dybt medrivende Cellokoncert.

Bent Sørensens Evening Land er et vemodigt minde om en dansk sommeraften – og Musorgskijs mageløse Udstillingsbilleder er bjergtagende, bevægende og billedskabende musik. Den fejende messingblæserindledning åbner for en farverig og fantasifyldt rundtur blandt Musorgskijs musikalske malerier. Det hele er lagt i hænderne på den fremadstormende dirigent Andris Poga, der med sin sikre fornemmelse for musikken og faste greb om orkestret allerede er ved at blive lidt af en favorit hos både orkestret og det aarhusianske publikum.