Bevægende. Beåndet. Bjergtagende.
Køb billet 105-290 KR

Bruckner

Bevægende. Beåndet. Bjergtagende.

Naturens vildtvoksende vidundere oversat til toner og musik, der med hornet i centrum følger en hæsblæsende jagtudflugt gennem romantikkens landskab.

Bruckners musik er stor. Han skaber enorme landskaber af lyd, nogle gange så overvældende, at hans klange når en overmenneskelig skala. Derfor var det helt naturligt, at Leif Segerstam bad om at få ham på programmet – en dirigent, som også er ”larger than life”. De store følelser er nemlig altid ledestjernen for Bruckners musik.

For Bruckner – og for Segerstam – er klangen i centrum, og Bruckner skabte orkestral arkitektur af en karakter, der aldrig var blevet hørt før. Derfor var han forkætret i sin samtid – og omgærdet af ærefrygt i dag.

For øvrigt deler Bruckners musik ofte sine lyttere op i arge modstandere og lige så lidenskabelige tilhængere. Vi ved godt, hvor vi står, men snyd ikke dig selv for den fjerde symfonis laviner af messingklange og besnærende rustikke rytmer, før du beslutter, hvilket hold, du tilhører.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk