Bidsk, blodig og bevægende
Køb billet 150-335 KR

Debussy, Poulenc, Fauré & Honegger

Bidsk, blodig og bevægende

Vi går i brechen med fire meget forskellige og franske bud på det moderne menneskes væsen.

Fra lys og charme hos Debussy og Faurés delikate poesi over Poulencsk potens til Honeggers bidske liturgi over krigens ulidelige rædsler. Her er koncerten, der viser hele spændvidden af fransk musik. Chefdirigent Marc Soustrot guider publikum hjemmevant igennem sit hjemlands vidtfavnende musiktradition.

Poetisk begavet og med det ene ben solidt placeret i historien og traditionen åbner Debussy og Fauré festen. Fransk klavermusiks mester Jean-Philippe Collard har taget sin elev Olof Hansen med. Sammen giver de to en overlegen opvisning i Poulencs egensindigt elegante klavermagi. Koncerten for to klaverer er sæsonens virtuose klimaks.

Honeggers tredje symfoni – Symphonie Liturgique – er en af de store og gribende koncertoplevelser, man ikke må gå glip af i denne sæson. Symfonien er det moderne menneskes opgør med lidelse, barbari og bureaukrati. Et sindsoprivende vidnesbyrd fra en komponist, der netop har gennemlevet 2. verdenskrigs ufattelige lidelser. Musik, der ikke er til at ryste af sig.

Fra den ene yderlighed til den anden på én aften! Vi siger: ”Det er fransk. Det er fantastisk!”

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk