Det guddommelige
Køb billet 100-345 kr.

Fauré, Salonen & Bruckner

Det guddommelige

Toner, der skraber mod himmelhvælvet og fatteevnen – og klangfarver, der mætter alle sanser. Du kommer ikke tættere på det guddommelige i musikken end denne koncert.

Endelig får du igen chancen for at høre Musikhusets monumentale Klais-orgel i aktion! Ved denne koncert spiller vi musik i alle palettens farver, når vi forener musikkens to største instrumenter: Orglet og symfoniorkestret.

Fauré viser musikkens sarteste nuancer frem i sin Pavane. Det er blid, elegant og henførende musik – som et miniaturestudie i lethed og pastelfarver.

Esa-Pekka Salonen, derimod, har fundet pangfarverne frem i sin Sinfonia Concertante for orgel og orkester. Orglet indtager nemlig igen koncertsalen til Aarhus Symfoniske Orgelfestival – og solisten er ingen ringere end en af verdens absolut bedste organister: Mageløse Iveta Apkalna er en verdensstjerne, som uropførte Salonens Sinfonia Concertante i Elbphilharmonien i 2023.

Organisten Bruckner fylder 200 år i 2024. Han kunne som ingen anden omskabe symfoniorkestret til et overmenneskeligt kirkeorgel, hvis klange når dimensioner af en anden verden: I den mægtige fjerde symfoni drages vi ind i en katedral af toner, der stiger og stiger, til randen af vores fatteevne og følelsesmæssige kapacitet – og måske lidt længere. Det bliver en koncert, der rummer det allerstørste.


Koncerten er et samarbejde med Aarhus Symfoniske Orgelfestival