Det uudslukkelige Norden
Køb billet 105-290 KR

Nielsen & Sibelius

Det uudslukkelige Norden

Nordiske nationalkomponister sætter krigen og krisen i musik – og overvinder dem.

To nordiske komponister – to væsensforskellige tilgange til livet, musikken og orkestret. Carl Nielsen og Sibelius var samtidige og fornyede på hver deres måde den klassiske musik – og så er de begge to en uomgængelig del af deres fædrelands kulturelle identitet.

Både Carl Nielsens ”Uudslukkelige” og Sibelius’ 2. symfoni beviser, at musikken overvinder alt. ”Musikkens elementæreste Væsen er Lys, Liv og Bevægelse der hugger Stilheden istykker,” skrev Carl Nielsen, og Sibelius’ ”Uafhængighedssymfoni” står som en fakkel for den finske nationalsjæl.

Denne koncert viser, hvordan man skriver krigen og krisen ind i musikken – og overvinder dem. ”Musik er liv; som dette uudslukkeligt.”

Gå ikke glip af Segerstam på hans absolutte hjemmebane. Det fås ikke bedre nogen steder.

Segerstams rolle som 1. gæstedirigent, de medfølgende koncertaktiviteter og indspilninger er gjort mulig med støtte fra Det Obelske Familiefond og Augustinusfonden.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk