Det uudslukkelige
Køb billet 100-175 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Fyraftenskoncert

Det uudslukkelige

Livskraft, mod og medrivende musik fra nogle af orkestrets yndlingskunstnere. Oplev både vores største komponist og en af Danmarks allerbedste solister.

I Brahms’ Tragisk ouverture får du dramaet fra en hel symfoni kogt ned til blot et kvarters musik. Elgars vidunderlige cellokoncert emmer derimod af vemod og en kærlighed til verden af i går. Hans musik er ærke-engelsk, og cellokoncerten ikke bare et af hans sidste værker, men også et af de bedste. Det samme er Andreas Brantelid; han er en af Skandinaviens fremmeste cellister og har spillet koncerten med en række fremtrædende orkestre.

Carl Nielsens fantastiske fjerde symfoni er en hyldest til den helt elementære livsvilje
– den uudslukkelige kraft, der brænder i musikken såvel som i livet. Symfonien er én lang og ustoppelig strøm, der munder ud i en ærefrygtindgydende tvekamp mellem paukerne. Her bliver musik virkelig til liv lige foran ørene – og øjnene – af os. I foyeren kan du nemlig opleve duellen på tæt hold i en særlig ”paukesimulator”.

Fyraftenskoncerten er et 50-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.