Efterklange af Ossian
Køb billet 100-285 KR

GADE & NIELSEN

Efterklange af Ossian

Den danske musiks ukronede konger inviterer på smagfuld kur i anledning af Niels W. Gades 200-års fødselsdag.

Den romantiske musik er fuld af fantasi – ofte styret af et poetisk program eller en litterær idé. I Gjenklang af Ossian fremmaner Niels W. Gade med henførte harpeklange og et kraftfuldt kvad i messingblæserne den fiktive skjald Ossian – en nordisk Homer.

I Carl Nielsens 2. symfoni ”De Fire Temperamenter” er det menneskets arketyper, der portrætteres – både vittigt og tankevækkende.

I 2017 fejrer Aarhus Symfoniorkester Niels W. Gades 200-års jubilæum. Det gør vi ved at stille den unge Gades ambitiøse og kompromisløse gennembrudsværker overfor den modne mesters mere smagfulde genrestykker.

I foråret var det balladen Elverskud overfor 8. symfoni. I efteråret er det gennembrudsværket Gjenklang af Ossian overfor den højstemte kantate Zion.

Vi ser også Niels W. Gade i kontekst af hans landsfæller. Denne gang ved at spille musik af Gades efterfølger på tronen af dansk musikliv: Carl Nielsen.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk