Elskelig og egenrådig
Køb billet 105-290 KR

Rachmaninov, Copland & Liszt

Elskelig og egenrådig

Højromantiske klange fra før verden gik af lave – og et ungdomsværk fra en komponist, som satte Amerika i musik som ingen anden.

Der findes musik, der kradser, og så er der musik, som er lytteren uendeligt velvilligt indstillet. Til denne koncert får vi begge dele. På den ene side Liszts romantiske tonedigt Les Préludes og Rachmaninovs bløde, romantiske tonesprog. Sidstnævntes tredje klaverkoncert er for øvrigt hundesvær, så at spille den er at tage en af de store skalpe i klaververdenen, ikke mindst for en ung klaverløve som Rafael Kyrychenko, der i 2017 vandt Aarhus International Piano Competition og dermed også muligheden for at spille med Aarhus Symfoniorkester. Heldigvis er den lige så let at lytte til, som den er svær at spille.

På den anden side får vi den unge Coplands første store værk, den fascinerende orgelsymfoni. Her bliver det store Klais-orgel brugt på lige fod med orkestrets andre instrumenter i en symfoni, hvor man både kan høre strejf af Stravinskij og jazz.

Det er mødet mellem højromantik og nye toner, og det er mødet mellem lyden af den store russiske tone og en spritny fransk-amerikansk klang. Og så er det naturligvis mødet med orglet, symfoniorkestrets største instrument.

Koncerten er en del af Aarhus Symfoniske Orgelfestival. Se hele programmet på asof.dk</em>

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk