Elverskud
Køb billet 100-395 kr.

Nielsen, Gade & Holten

Elverskud

Forjættede toner fra Danmarks største komponister besjæler foråret med musikalske solstorme og elverpigers underskønne lokkesang.

Et blik ind i den syngende danske folkesjæl: Carl Nielsen og Niels W. Gade er selve det grundstof, som vores musikalske arv er skabt af – og Bo Holten bygger videre på arvegodset.

Som en lysende bue går solen over himlen – og det samme gør musikken i Carl Nielsens utæmmelige Helios Ouverture. Det er som en tur lige lukt ind i solens brændende indre.

Fra solens glødende liv til et møde med døden i Niels W. Gades Elverskud. I mere end 150 år har værket været en forårsbebuder i koncertsale landet over. Fortællingen om mødet med elverfolket rummer noget af den smukkeste musik skrevet for kor – og så er det også en gysende fortælling om menneskets fatale møde med underverdenens vilde væsner.

I ”Sønderjysk Sommer Symfoni” bygger Bo Holten på de musikalske skuldre, som vi alle står på. Sangsymfonien er en herlig hyldest til det Sønderjylland, som hæger så standhaftigt om sin danske identitet.