En slank græsk pige
Aflyst

Lørdagskoncerten

En slank græsk pige

En klassisk skønhed træder ud af sine brødres skygge. Ren, munter og ublu i sin fortryllende skaberkraft.

BEMÆRK! Af produktionsmæssige årsager er koncerten beklageligvis blevet aflyst. Alle billetholdere vil blive tilbudt fuld refusion eller ombytning af billetter til anden koncert med Aarhus Symfoniorkester i sæson 18/19. Berørte publikum vil modtage email eller opkald direkte fra Musikhusets billetsalg.

Om Beethoven var et jordisk geni eller en omvandrende halvgud må være op til ens åndelige temperament. Sikkert er det dog, at trods svigtende hørelse står hans værker som blændende fyrtårne i musikhistoriens landskab. Ikke mindst de ni symfonier er monumentale vidundere, der stadig tager pusten fra tilhørerne i koncertsalen.

Symfonierne med de ulige numre tiltrækker sig mest opmærksomhed, og det betyder, at 4. symfoni ikke altid får den opmærksomhed, den fortjener. Til koncerten kaster vi derfor lys på denne symfoni, som på overfladen måske nok er let og ligetil. I Beethovens hænder rummer munterhed og musikalsk overskud dog altid mere under overfladen.

Lørdagskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor man kan opleve et symfonisk mesterværk, uden at det vælter weekenden. Chefdirigent Marc Soustrot er på podiet, og hver koncert indledes med en kort introduktion fra scenen.