Et øjebliks lykke
Køb billet 160-350 KR

Rota & Berlioz

Et øjebliks lykke

Filmiske stemninger fremkaldes med hjerteskærende klarhed og sødme, mens kærlighedens rus får lov at spille sig helt ud i tovene.

 
KONCERTEN ER MIDLERTIDIGT UDSOLGT. Billetsalget til de resterende sæder åbner, når sundhedsmyndighederne dømmer det forsvarligt, at vi igen samles mere end 500 mennesker i koncertsalen. Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få direkte besked, når vi åbner for yderligere sæder i salen.

Ulykkelig kærlighed og heftige hallucinationer: Der er fuld kraft på både følelser og effekter i Berlioz’ opiumsrus af en symfoni. ”Symphonie fantastique er et af mesterværkerne i det franske repertoire – og så er det sjov musik! Ikke mindst på grund af rytmerne og orkestrets mange farver,” siger chefdirigent Marc Soustrot om det værk, der er gået hen og blevet et af hans varemærker.

Nino Rota løftede filmmusikken til nye højder – og med musikken til La dolce vita bringer han stemningen af den uophørlige jagt på kærligheden, kunsten og det søde liv helt ind i koncertsalen.

”Jeg ville give alt for at give alle et øjebliks lykke. Det er det, der er sjælen i min musik,” sagde Rota selv om sin musik. Også hans cellokoncert er fyldt med filmiske billeder og indfølt italiensk sjæl; den går lige i hjertet. Koncerten er lagt i hænderne på Aarhus Symfoniorkesters solocellist Eugene Hye-Knudsen.