EVOLUTION!
Køb billet 100-285 KR

MARTHINSEN

EVOLUTION!

Skabelsen og livets store spørgsmål formidles videnskabeligt gennem musikkens prisme.

Det er ikke første gang, at skabelsesberetningen bliver sat i musik. Men det er første gang, det for alvor bliver gjort med naturvidenskaben som udgangspunkt. Fra ursuppen til Homo Sapiens fortæller EVOLUTION! historien om livets begyndelse fra de første amøber over dinosaurerne til mennesket. Det er historien om vores verden – og om, hvordan vi forstår os selv i lyset af evolutionsbiologien.

Med inspiration i Haydns oratorium Skabelsen har den danske komponist Niels Marthinsen sat musik til Pia Juuls tekst om livets seks store spørgsmål. Det handler om livets opståen, om naturlig udvælgelse, mutation, vilkårlighed, tid – og om fremtiden.

Aftenen bliver sat i scene af naturviden­skabsformidler Ole J. Knudsen, som vil introducere os til intet mindre end principperne for livets udvikling fra først til sidst.

Koncerten er en del af Origins2017, som forener naturvidenskab og klassisk musik. Samtidig er det tredje og sidste koncert i serien ”Rethink the Creation”.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i  Filuren, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk