Fatale fortællinger
Køb billet 180-380 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Britten, Strauss & Rimskij-Korsakov

Fatale fortællinger

Aldrig har musik om kvinder og mænd på randen af et nervøst sammenbrud været mere indlevende, storladent og eventyrligt fortalt. Det er bogstaveligt talt barske løjer.

Driften mod døden og længslen efter livet: Til denne koncert bevæger vi os på dødens knivsæg. I de fire mellemspil fra Brittens opera Peter Grimes maler komponisten et indfølt og nuanceret billede af et menneskes sammenbrud. Stormen indeni og udenfor Peter Grimes’ sind er et malerisk indblik i et forpint menneskes sjæl.

I Strauss’ farverige klangunivers hører vi Ariadnes hjerteskærende klagesang, da hun tror sig forladt af sin elskede og vil kaste sig i døden. Musikken fra Strauss’ opera er udvalgt og sat sammen af Aarhus Symfoniorkesters musikchef Jesper Nordin.

Rimskij-Korsakovs genfortælling af 1001 nats eventyr er derimod funklende farverig og uimodståeligt forførende. Orkestret får lov til at gnistre i alle dets farver, når den snedige Scheherazade med fortællingens kraft nat efter nat holder bødlen fra døren. Det er et af orkesterlitteraturens absolutte mesterværker. Musik man kun kan læne sig tilbage og nyde – og ganske som i sultanens tilfælde er det umuligt at rive sig løs, når man én gang er blevet fanget af den fantastiske fortælling.