Aarhus Filmkomponistkonkurrence
Hent billet Gratis
Koncertformat: Musik med mere

Finalekoncert

Aarhus Filmkomponistkonkurrence

Oplev filmmusikkens spirende danske talenter – og vær med til at stemme den bedste gyserfilmmusik til tops i Aarhus' nye store filmkomponistkonkurrence.

Til alle gode film og serier hører sig et ekstraordinært stykke musik. Derfor udskrev Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en konkurrence som en del af Music City Aarhus 2022 tilbage i foråret med formålet om at bidrage til udviklingen af lokale filmkomponister i og omkring Vestdanmark.

For at deltage i konkurrencen skulle komponisterne skrive et stykke filmmusik til et uddrag af den danske thriller KLIENTEN af Anders Rønnow Klarlund.

Bidragene var mange og gode, men de fem finalister, som klarede sig gennem nåleøjet og videre til finalekoncerten med Aarhus Symfoniorkester, var Søren Bang Rasmussen, Mira Siegel, Kent Søgaard, Albert Laubel og Thomas Bryla, som nu skal dyste om en hovedpræmie på 20.000 kr. samt en talentpris på 10.000 kr.

Til koncerten vil publikum kunne opleve de orkestrale uropførelser af de fem finalisters værker – og være med til at uddele den særlige publikumspris på 5.000 kr. til én af finalisterne.

De øvrige vindere udpeges af et dommerpanel bestående af filminstruktør Anders Rønnow Klarlund, filmkomponisterne Sanne Graulund og Jacob Groth samt musikchef ved Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin og Stefan Frost fra Filmby Aarhus.

Troldspejlets garvede vært – og horrormusikekspert – Jakob Stegelmann er konferencier til koncerten og vil guide publikum igennem de barske løjer.


Komponistkonkurrencen er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester, Filmby Aarhus, Music City Aarhus 2022 og Aarhus Series. Koncerten og præmierne er støttet af Kirsten og Gunnar Fonden som en del af Music City Aarhus 2022.

Om juryen

Jacob Groth
Jacob er en af Danmark mest erfarne og prisvindende filmkomponister, som med et imponerende bagkatalog af musik til film og serier har slået sit navn fast internationalt. Jacob har lavet filmmusik siden ”Vil du se min smukke navle” og har en hav af titler på samvittigheden, heriblandt ”Drømmen”, ”To verdener”, ”Kapgang”, ”Taxa”, ”Krøniken” og selvfølgelig de tre storfilm i ”Millenium Trilogien”, blot for at nævne nogle få.

Anders Rønnow Klarlund
Filminstruktør og manuskriptforfatter. Anders har instrueret og medskrevet ”Klienten” ligesom han er manden bag film- og seriesucceser som bl.a. ”Kærlighed for voksne”, ”Hvide Sande” og ”Hvordan vi slipper af med de andre”.

Sanne Graulund
Komponist, som har komponeret musikken til KLIENTEN. Sanne har lavet musik til flere film heriblandt også ”Hvordan vi slipper af med de andre”. Mange vil sikkert også kende Sanne fra adskillige musikudgivelser og som jazzmusiker og -sangerinde.

Herudover består juryen af Jesper Nordin fra Aarhus Symfoniorkester, som har betydelig erfaring som både musikchef og dirigent. Og Stefan Frost, som er special- og udviklingskonsulent hos Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje og har mere end 20 års erfaring som filmproducent.