Først uden tøven
Køb billet 110-295 kr

Brahms & Bruckner

Først uden tøven

Legenden Leif Segerstam åbner sæsonen med vanlig sans for det monumentalt storslåede, som det åbenbarer sig i de tidlige, knejsende toner af Brahms og Bruckner.

Blodig alvor. Vægtige værker fra vægtige mestre. Den slags får man normalt først, når komponisterne har rigtig mange opusnumre på bagen. Men faktisk er denne koncerts stykker begge tidlige værker – det ene skrevet af en ung mand, det andet skrevet af en moden mand, der alligevel først lige var trådt ind i den symfoniske verden.

Brahms’ første klaverkoncert er større end mange symfonier, og det er Bruckners første symfoni såmænd også.

“Aldrig siden har jeg været så dristig og frygtløs,” sagde Bruckner selv om sin første symfoni. Det er voldsom og voldsomt billedskabende musik; Bruckner er ganske enkelt en mester til at skabe majestætisk musik. Det samme er Brahms i sin klaverkoncert.

Begge komponister kaster sig ud i det store format med det samme, omfangsmæssigt såvel som indholdsmæssigt. Her er ingen tøven, men i stedet dybfølt, intens musik – helt fra den spæde begyndelse.

Segerstams rolle som 1. gæstedirigent, de medfølgende koncertaktiviteter og indspilninger er gjort mulig med støtte fra Det Obelske Familiefond og Augustinusfonden.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk