Forvandlingens stemme
Køb billet 165-355KR
Koncertformat: Musik med mere

Beethoven, Schubert & Mozart

Forvandlingens stemme

Fortidens fakkel lyser fremtiden op, og fordums stemmer synger med fornyet røst i et vidnesbyrd om vores ypperste potentiale.

Opbrud. Oprør. Afklaring. Mennesket transformeres til noget andet og mere i Beethovens Prometheus-ouverture – og Schuberts sange gør det samme, når de kommer ind i den store koncertsal: Denne koncert handler om forvandling.

Schuberts sange blev egentlig skabt i det lille format. Men musikalsk såvel som følelsesmæssigt er sangene så righoldige, at nogle af tidernes største komponister har genskabt dem i symfoniorkestrets store format. Derfor møder vi Schuberts sange set med Lizsts, Weberns, Regers, de Murashkins og Berlioz’ briller – og hører dem gennem Trine Bastrup Møllers og Arttu Katajas smidige stemmer. De Murashkins arrangementer er uropførelser særligt bestilt til denne koncert.

Mozarts Linzer-symfoni er skrevet på rent overskud. Den er et vidnesbyrd på en komponist, der er en mester på højdepunktet af sin kunnen. Mozart jonglerer overlegent med de musikalske traditioner – og tilføjer et par af sine helt egne ideer. Det beskedne bliver stort – både hos Mozart og hos Schubert.