Fra den nye verden
Køb billet 100-170 KR

Fyraftenskoncert

Fra den nye verden

Udlængsel og hjemve er stærke følelser, der på smukkeste vis smelter sammen i ét af den klassiske musiks mest elskelige – og elskede – værker.

Dvoráks 9. symfoni er musik, som er lige til at knuselske! Symfonien er opstået ud af lige dele inspiration fra præriernes uendelige vidder og hjemve efter den tjekkiske hjemstavn, som Dvorák savnede så frygteligt. Den bliver selvfølgelig kaldt ”Fra den nye verden”, fordi komponisten skrev den, mens han arbejdede i USA. Og musikken er en smeltedigel af nationaliteter og musikalske traditioner – ganske som det land, hvor den er skrevet.

”Fra den nye verden” er lettilgængelig uden at være letbenet; musikken er farverig og indbegrebet af romantisk musik. Symfonien blev en af de største triumfer i komponistens karriere, og det forstår man ærlig talt godt; Dvorák har, musikalsk talt, ikke sat en fod forkert i dette værk. Vi får både det ene indtagende tema efter det andet, medrivende rytmer – og soloer, som det er lige til at knibe en tåre over. Vi glæder os til at tage jer med over på den anden side af Atlanten.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.