Fra fjeld og flod
Køb billet 100-285 KR

BRAHMS, GRIEG & SCHUMANN

Fra fjeld og flod

Få ørerne ud i den friske luft med en bjergtagende vandring gennem nationalmusikkens højdedrag og indbydende klange.

Brahms, Grieg, Schumann. Det er tre helt basale komponister på ethvert orkesters repertoire, og det er der en grund til: Gennem deres musik kan vi pludselig finde os selv i en helt anden verden.

I tre værker møder vi klangen af det, der inspirerede komponisterne: De norske fjelde, Rhinlandets landskaber – og den tyske musik!

Hos Brahms møder vi normalt den store brede tyske orkesterklang – men ikke i Haydn-variationerne, fortæller maestro Soustrot: ”Det er en Brahms light, vi møder her,” siger Marc Soustrot. ”Det er ikke den fuldfede symfoniske Brahms-klang, vi møder her, men snarere en forløber til symfonierne – en apéritif!”.

Også Grieg mestrer letheden, når han lader troldtøjet danse i sin klaverkoncert – og Schumanns forelskelse i sin nye hjemegn omkring Rhinen stråler ud af den tredje symfoni, som har fået tilnavnet ”Den Rhinske”. Fra fjelde og floder: Velkommen til en tur gennem Brahms’, Griegs og Schumanns musikalske landskaber!

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk