Frygtløs ekstase
Køb billet 100-185 kr.

Fyraftenskoncert

Frygtløs ekstase

Åbn ørerne for livets store og små ekstaser og genoplev glæden ved de ordløse øjeblikke, hvor skønheden glimrer, og sindet overvældes af overjordisk klang – og klarhed.

Yderpunkterne af livet – og musikken: Vær med til at fejre vores nye chefdirigent med Stravinskijs festlige fyrværkerimusik – og se døden i øjnene med Strauss’ frygtløse skildring af den sidste rejse.

Poetisk og ekspressivt beskriver Strauss livets allersidste stunder i Tod und Verklärung. Hans musik skildrer smerten, de uopfyldte drømme – og den altovervældende ekstase, når sjælen endelig sættes fri i efterlivets fuldkommenhed. Strauss’ skildring af livets og dødens skønhed er intet mindre end storslået.

Ingen fejring uden en omgang festligt fyrværkeri! Heldigvis er det præcis, hvad Stravinskij har skrevet i sin Fyrværkerimusik. Musikken eksploderer i et lyshav af gnistrende glæde. Det er den perfekte start på weekenden – og den nye koncertsæson.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.