Gentleman og barbar
Aflyst

Lørdagskoncerten

Gentleman og barbar

Den menneskelige natur udstilles i yderpunkterne mellem ophøjet finkultur og verdenskrigenes tilsølede barbari.

BEMÆRK! Af produktionsmæssige årsager er koncerten beklageligvis blevet aflyst. Alle billetholdere vil blive tilbudt fuld refusion eller ombytning af billetter til anden koncert med Aarhus Symfoniorkester i sæson 18/19. Berørte publikum vil modtage email eller opkald direkte fra Musikhusets billetsalg.

I 1700-tallets Frankrig var det populært at afbilde velhavende borgere som feterede individer i nær-mytologiske landskaber, hvor de i harmoni med naturen deltog i farverige maskeballer og romantiske stævnemøder. “Fête galante” kaldtes stilen, og det er netop denne højstemte fortolkning af menneskets natur, der inspirerede Claude Debussy, og som han søger at ramme i sit lyriske værk Petite Suite.

Det er en hel anden side af menneskets natur, der optager Honegger i hans 3. symfoni. Forfærdet over den menneskelige elendighed, som 2. verdenskrig udgjorde, kaster han sig ud i en ilter musikalsk renselsesproces, der ikke bliver mindre voldsom af at blive orkestreret.

To figurer på vægtskålen, begge mennesker: gentlemanden og barbaren.

Lørdagskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor man kan opleve et symfonisk mesterværk, uden at det vælter weekenden. Chefdirigent Marc Soustrot er på podiet, og hver koncert indledes med en kort introduktion fra scenen.