Giv aldrig op
Aflyst

Ravel, Bruch, Say & Rimskij-Korsakov

Giv aldrig op

I skyggen af døden brænder håbet stærkere. Trods terror, tragedie og en truende fremtid binder musikken os til lyset og kunstens evne til at favne os i mørket.

Når kunsten holder døden fra døren: Koncertens værker kredser alle – hvor forskellige de end er – omkring døden og hvordan vi overvinder den.

Fazil Say har skrevet sin cellokoncert til minde om terrorens ofre, og den er både anderledes og voldsomt bevægende. Med et nutidigt tonesprog, der både er ørevenligt og vedkommende, er Never give up i høj grad en koncert til vores tid. Cellokoncerten er skrevet til Camille Thomas, en af de mest lysende unge solister i dag – og en af chefdirigent Marc Soustrots yndlingsmusikere.

Rimskij-Korsakovs genfortælling af 1001 nats eventyr er derimod funklende farverig og uimodståeligt forførende. Orkestret får lov til at gnistre i alle dets farver, når den snedige Scheherazade med fortællingens kraft nat efter nat holder bødlen fra døren. Det er musik, som man kun kan læne sig tilbage og nyde – og ganske som i sultanens tilfælde er det umuligt at rive sig løs, når man én gang er blevet fanget af den fantastiske fortælling.