Giv os fred
Køb billet 160-350 KR

Webern, Mahler & Vaughan Williams

Giv os fred

Mødet med døden, en verden hærget af krig og ugengældt kærlighed. Livets yderpunkter formidles formidabelt og indtrængende af det 20. århundredes store mestre.

Bevægende og voldsomt. Fra Mahlers smukke sange om kærligheden og døden til Vaughan Williams’ indtrængende bøn om fred: Denne koncert viser os nogle af menneskehedens lyseste og mørkeste øjeblikke.

Vaughan Williams så musikken som civilisationens stemme i en tid, hvor én verdenskrig stadig strakte sine mørke vinger over Europa – og endnu en krig truede forude. Dona nobis pacem (Giv os fred) er skrevet i ikke bare én, men to kriges brutale skygger, og den er komponistens opråb til et Europa, der med heftige skridt marcherede mod en ny krig. ”Dødens engel vandrer over landet”, advarede Vaughan Williams.

Weberns Passacaglia er inspireret af moderens død, og Mahler skaber i Lieder eines fahrenden Gesellen et helstøbt mikrokosmos af glæde, fortvivlelse og afklaring. Den fuldendte lykke og den sorteste fortvivlelse bliver formidlet af Palle Knudsen, der til daglig er solist på Det Kgl. Teater.