Gribende gigantisk
Køb billet 145-330 KR

SCHÖNBERG

Gribende gigantisk

En tindrende stjernerække af sangere, tre kor og hele to landsdelsorkestre i ét sprænger rammerne for den romantiske musiks formåen.

Aarhus og Aalborg Symfoniorkester samt Det Jyske Musikkonservatorium forener kræfterne og opfører et af den symfoniske musiks allerstørste udstyrsstykker: Arnold Schönbergs Gurrelieder.

Bogstaveligt talt hundredvis af musikere og korsangere forener kræfterne i Schönbergs kompromisløse musikalske iscenesættelse af J.P. Jakobsens digtsamling om Kong Valdemar, Tove og slottet ved Gurre på Sjælland. Faktisk er Gurrelieder så stort et værk, at vi i både Aarhus og Aalborg må udbygge scenen for overhovedet at få plads til alle de medvirkende.

Musikken er også ekstrem – fra de største sanselige orkesterbrus til intens inddampet uhygge og raslende jernkæder. Med Gurrelieder ramte Schönberg grænsen for, hvad den romantiske musik kunne udtrykke. Efter dette måtte han opfinde tolvtonemusikken for at komme videre.

Gå ikke glip af Gurrelieder – det bliver ikke større.

UPDATE! Koncerten er udsolgt i Aarhus, men der kan stadig købes billetter til Aalborg.
 
Samarbejdskoncert med Det Jyske Musik­konservatorium og Aalborg Symfoniorkester.

———
Koncertoptakt: Lørdag kl. 14-14.30 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i  Filuren, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk