Hadelich i Aarhus
Køb billet 390-595 kr.

Tjajkovskij & Beethoven

Hadelich i Aarhus

Augustin Hadelich er en af verdens allerstørste violinister – og nu kan man opleve ham med Aarhus Symfoniorkester i et brag af en koncert.

Augustin Hadelich hører til i den absolutte verdenselite og nævnes ofte i samme åndedrag som historiens største violinister: Jasha Heifetz, David Oistrakh, Isaac Stern og Anne Sofie Mutter.

Han er en intens og engageret musiker med en enorm musikalsk formidlingskraft, og i Aarhus spiller Hadelich højdepunktet af romantisk musik og måske den koncert, der klæder ham allerbedst: Tjajkovskijs violinkoncert.

”Det er ganske simpelt et scoop, at vi er lykkedes med at få Augustin Hadelich til at spille med Aarhus Symfoniorkester, og det er et udtryk for den respekt orkestret i de senere år har opnået internationalt”, udtaler Musikchef Jesper Nordin. ”Siden sit store gennembrud i 2006 har verden ligget åben for Hadelich, og han har om nogen slået sit navn fast med syvtommersøm – hos verdens bedste orkestre og i de allerstørste koncertsale – så vi er mildest talt ekstatiske over at kunne give vores publikum denne enestående mulighed i Symfonisk Sal”.

Augustin Hadelich henrykker ikke kun i Aarhus, men har i den grad begejstret anmeldere verden over med sin fænomenale tekniske kunnen og sjælfulde fortolkninger. ”En medrivende historiefortæller” blev han kaldt af New York Times, og The Washington Post var endnu mere overstrømmende i sin anmeldelse: “Essensen af Hadelichs spil er skønhed: at levere det musikalske budskab uden nogen som helst tekniske hindringer og derved afsløre noget fra en anden verden.”

Koncerten udmærker sig i øvrigt ved at være den officielle tiltrædelse for Dmitry Matvienko som Aarhus Symfoniorkesters nye chefdirigent. På programmet står derfor også Beethovens ”Skæbnesymfoni”, så det tegner sig på alle måder til at blive en unik og uforglemmelig oplevelse.