Havets Moder
Køb billet 50-110 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Familiekoncert

Havets Moder

En medrivende og klima-aktuel fortælling i musik og billeder om havet – og om vores fælles tilhørsforhold til livet under overfladen.

Myten om Sassuma Arnaa (Havets Moder) er en fortælling om den grønlandske inuit-befolknings forhold til naturen, havet og fangstdyrene: Når fangsten udeblev som følge af menneskenes grådighed og manglende taknemmelighed, måtte bygdens Angakok (åndemaner) foretage den farlige rejse ned til Sassuma Arnaa for at rede hendes filtrede hår, hvor sæler, hvaler, ryper, isbjørne og fisk var fanget. Kun sådan kunne menneskene overleve.

Til koncerten gendigtes den inuitiske myte om Havets Moder, som indhylles i musikken fra bl.a. Debussys La mer og et udvalg af nye filmoptagelser fra Aarhusbugten.

Alt dette smelter sammen til en levende fortællekoncert, der sætter fokus på klimaet og den øgede plastikforurening i havet og indvier publikum i den vigtigste inuitiske grundfortælling, så både sanser og følelser vækkes hos hele familien.

I front står den folkekære skuespiller Jens Andersen, som sørger for at drage børn og voksne ind i musikken og fortællingen om Havets Moder.

Koncerten er støttet af C.A.C. Fonden, Aarhus Symfoniorkesters Fond, Levende Musik i Skolen & Koncertløftet samt Det Grønlandske Hus, Aarhus.