Hedeslag
Køb billet 100-395 kr.

Ravelfestival

Hedeslag

Skandaløst underholdende toner og lystige rytmer serveret med spansk temperament af et fransk geni, der forstod at give sine passioner krop og malerisk fylde.

Velkommen til Ravels verden! Dette års festival sætter fokus på en af musikhistoriens allermest malende og medrivende komponister.

Ravel er beviset på, at klassisk musik sagtens kan være stor kunst og fremragende underholdning på samme tid. Det viser han i sin klaverkoncert i G-dur: Den er ganske enkelt et af de sjoveste værker, der er skrevet – kæk og sprængfyldt med jazz og andre unoder.

Vi hylder Ravels spanske ophav ved at spille musik af Manuel da Falla. Han rejste sit hjemland tyndt for at finde den autentiske andalusiske musik til Den trekantede hat. Resultatet er musik, der både er farverig og medrivende – og serverer den spanske folkesjæl på et sølvfad.

Den hypnotiserende Bolero er en klassiker. Den malende musik skræller alt overflødigt bort og blotlægger musikkens allermest grundlæggende element: Rytmen.

I La valse forener Ravel mørket og lyset – og viser, hvorfor han er en helt uomgængelig stjerne på den klassiske himmel.

___
Alexandre Tharauds medvirken er sponseret af Aarhus Symfoniorkesters særlige private giver, Keld Heine Mortensen