Hertug Blåskægs borg
Køb billet 180-380 kr.
Koncertformat: Musik med mere

Bartók

Hertug Blåskægs borg

Gotisk gru og et hårrejsende psykologisk spil danner bagtæppet for Béla Bartóks eneste opera, et billedrigt mesterværk med både under- og overtoner af det mørkeste i mennesket.

Mørk, isnende og med kun to roller: Hertug Blåskægs borg er en opera, der går helt ind til benet – og til der, hvor det rigtig gør ondt.

Sammen med et gigantisk orkester bevæger vi os ned i sindets dybeste skygger. Bartóks mesterværk er nemlig en opera, der på én gang foregår på scenen og i vores sjæls dybeste mørke. Alt overflødigt er skrællet bort, og derfor egner operaen sig også usædvanlig godt til en opførelse i koncertsalen. Til at følge os ind i mørkets hjerte har vi to ekstraordinære sangere, der til daglig synger på verdens største operascener.

Når den sidste tone er sunget, markerer det ikke kun en afsked med Judith og Blåskæg, men også med Marc Soustrot, som med aftenens opførelse dirigerer sin sidste koncert som chefdirigent for Aarhus Symfoniorkester.

Man kan næppe forestille sig en mere passende afslutning end Bartóks storværk for en dirigent, der altid har arbejdet med de største følelser.

”Merci pour tout et bonne chance pour tous vos futurs projets, Maestro!”


Samarbejdskoncert med Prinsens Musikkorps