Køb billet 160-350 KR

Beethoven & Sjostakovitj

Hvide fugle på sort himmel

Den enkle skønhed gives vinger af violinstrenge, inden buerne spændes til bitter og bloddryppende massakre.

 
KONCERTEN ER MIDLERTIDIGT UDSOLGT. Billetsalget til de resterende sæder åbner, når sundhedsmyndighederne dømmer det forsvarligt, at vi igen samles mere end 500 mennesker i koncertsalen. Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få direkte besked, når vi åbner for yderligere sæder i salen.

Beethovens violinkoncert er koncerten over dem alle: Så utrolig enkel, og så utrolig virkningsfuld. En verden af indtrængende, afdæmpet inderlighed. Det er musik, som bliver hos lytteren – og som aldrig helt forlader os.

Denne gang har vi betroet koncerten til Sergej Krylov, og vi kan garantere for, at det bliver godt: Den russiske stjernesolist har nemlig også tidligere spillet koncerten med Aarhus Symfoniorkester, og det gjorde han så godt, at han er blevet inviteret tilbage igen.

Sjostakovitjs 11. symfoni er et bittert piskesmæld af en symfoni. Det er brutal musik, billedskabende musik – og sindsoprivende musik. Den er også ekstremt gribende i sin voldsomme beskrivelse af en blodig massakre. ”Hvide fugle under en sort himmel,” beskrev den store russiske digter Anna Akhmatova symfonien. Det er med andre ord et værk, man ikke må gå glip af – især eftersom det er første gang, at Aarhus Symfoniorkester spiller den.