Hvide fugle på sort himmel
Køb billet 160-350 KR

Beethoven & Sjostakovitj

Hvide fugle på sort himmel

Den enkle skønhed gives vinger af violinstrenge, inden buerne spændes til bitter og bloddryppende massakre.

 
KONCERTEN ER MIDLERTIDIGT UDSOLGT. Billetsalget til de resterende sæder åbner, når sundhedsmyndighederne dømmer det forsvarligt, at vi igen samles mere end 500 mennesker i koncertsalen. Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få direkte besked, når vi åbner for yderligere sæder i salen.

Beethovens violinkoncert er koncerten over dem alle: Så utrolig enkel, og så utrolig virkningsfuld. En verden af indtrængende, afdæmpet inderlighed. Det er musik, som bliver hos lytteren – og som aldrig helt forlader os.

Denne gang har vi betroet koncerten til Sergej Krylov, og vi kan garantere for, at det bliver godt: Den russiske stjernesolist har nemlig også tidligere spillet koncerten med Aarhus Symfoniorkester, og det gjorde han så godt, at han er blevet inviteret tilbage igen.

I den 10. symfoni giver Sjostakovitj os et gribende og insisterende indblik i menneskets livsvilkår under et brutalt og umenneskeligt sovjetstyre. Lige så grum, som musikken er, lige så hjertegribende er dens hemmelighed: Sjostakovitj skrev nemlig sin egen hemmelige kærlighed ind i symfonien.

NB: Den 10. symfoni erstatter den oprindeligt planlagte 11. symfoni, ligesom Andris Poga er ny dirigent i stedet for Leif Segerstam, der er sygemeldt.