I lyst og død
Køb billet 130-320 kr.

Du Puy, Brahms & Beethoven

I lyst og død

Forelskelsens lethed og skæbnens tunge lod. Mellem disse to modpoler viser vi, hvordan musikken bliver både kartasisk forløser og sejrende magt.

Med Eroica bliver symfonien personlig: I dette værk møder vi verden set gennem Beethovens øjne. Symfonien er et blik direkte ind i komponistens sjæl; døden hjemsøgte Beethovens tanker, da han indså, at han var ved at blive døv. Den 3. symfoni er skrevet som et heroisk modtræk til skæbnen, og trods skæbnens tunge lod slutter Eroica med enorm ungdommelig energi og overskud.

Hos du Puy møder vi lethed og forelskelse. Tindrende melodiøst og imødekommende inviterer ouverturen til Ungdom og galskab os indenfor i et galant og nydelsessygt univers.

Brahms skaber et ”superinstrument” ud af de to strygeinstrumenter i sin dobbeltkoncert. Violinen og celloen supplerer hinanden i så høj grad, at de næsten vokser sammen i en helt ny og hidtil uhørt helhed. På scenen udgøres enheden af den franske violinist Éléonore Darmon samt den unge danske cellist Jonathan Swensen, der efter sin sejr i Den Danske Strygerkonkurrence flere gange har spillet med Aarhus Symfoniorkester.