I skyggen af skønheden
Køb billet 140-330 kr.

Brahms, Britten & Schumann

I skyggen af skønheden

En truende verdenskrig mødes med kærlighedens modstand, sorgløse akademikere drikker sig i hegnet og tømmermændene plejes i Rhindalens storslåede natur.

Brittens violinkoncert er skrevet i tusmørket op til anden verdenskrig – af en komponist, der fandt kærlighedens klare lys under arbejdet med at skrive koncerten. Violinkoncerten er intens, smuk og følelsesmæssigt kompleks – som et insisterende glimt af håb i slagmarkens stadig mere truende skygge. Det er den unge virtuos Fedor Rudin, der kaster sin stjerneglans over koncerten. Udover at have vundet førstepriserne i bl.a. Premio Paganini and George Enescu konkurrencerne, kan Rudin bryste sig af titlen som tidligere koncertmester i Wiener Philharmoniker og Wiener Staatsoper – en stilling han vandt i en alder af kun 28 år.

Brahms’ Akademisk Festouverture er derimod en støjende og overstadig spøg, fuld af yderst uakademisk fest og ballade. Den er en munter tak for en fornem hædersbevisning og et levende bevis på, at komponister også kan have humor.

Schumanns forelskelse i sin nye hjemegn omkring Rhinen stråler ud af den tredje symfoni. Komponisten strør ødselt om sig med milde musikalske minder og efterlader os et spor gennem hans egen og det tyske landskabs natur.