Ildfuglens hemmelighed
Køb billet 100-345 kr.

Gipps, Boulanger, Jolivet & Stravinskij

Ildfuglens hemmelighed

To kvindelige komponister, der trodsede tiden, en sjælden solokoncert og en ung mands banebrydende værk. Sammen byder de hverdagen trods med ekstraordinære toner.

Et instrument, der normalt sidder godt gemt i orkestret – og et par komponister, som historien havde glemt: Denne koncert byder på nye opdagelser og skjulte perler.

I Jolivets fantastiske fagotkoncert får vi lov at høre Aarhus Symfoniorkesters solofagottist, Maksim Karpinskii, folde sig ud. Og det bliver der rig mulighed for: Jolivets fagotkoncert er ikke bare en af de sværeste, der er skrevet for instrumentet – det er også en af det 20. århundredes bedste blæserkoncerter.

I Death on a Pale Horse har Ruth Gipps skrevet den smukkeste elegi for en verden hinsides krigens rædsler, og med D’un matin de printemps af Lili Boulanger får vi en sjælden lejlighed til at høre et af musikhistoriens største komponisttalenter. Begge var de på nippet til at blive glemt, men nu får vi heldigvis lejlighed til at opleve deres musik i koncertsalen.

Stravinskij er hverken gemt eller glemt – men han var faktisk fuldstændig ukendt, da han skrev sit første store værk Ildfuglen. Den blændende balletmusik er et af hans allerførste værker – og et af de bedste.