In memoriam
Køb billet 100-345 kr.

Barber, Sørensen & Prokofjev

In memoriam

Vi mindes og ærer, hvad der aldrig må glemmes: Skønhed og tab, krig og kærlighed – fortættet i toner, der på én og samme tid sønderriver hjertet og heler fællesskabet.

Musik til minde – både i bogstavelig og overført betydning: Vi har samlet tre komponister, hvis musik tager udgangspunkt i minderne.

Barbers Adagio er et af vores stærkeste udtryk for tab – og for fællesskabets sorg over dem, der ikke længere er iblandt os.

”Et mirakel af drømmende og billedskabende stemninger” kaldte anmelderne Bent Sørensens L’isola della Città. Der er altid en naturlighed over Bent Sørensens musik – fornemmelsen af at møde det altid allerede kendte, som kendetegner virkelig stor musik. Med denne koncert træder komponisten ind i tripelkoncertens sjældne genre – og stjernerne i den er Trio con Brio, et flagskib af en klavertrio både nationalt og internationalt.

Prokofjevs 6. symfoni er skrevet som en påmindelse om de sår, som 2. verdenskrig medførte. Musikken er en varde over de døde – og over de mén, som de levende bærer efter krigen.