Jupiters strenge
Køb billet 100-345 kr.

Mozartfestival

Jupiters strenge

Fra den himmelske 3. violinkoncert til hans største symfoni er her chancen for at stå ansigt til ansigt med Mozart i hans ypperste fremtoning.

Mød Mozarts musikalske rødder i Haydns ”Lamentatione”-symfoni – en vidunderlig klagesang skrevet i mørkeste mol. I symfoniens meditative hjerte hylder Haydn inderligheden, og supplerer med så lunt et lille smil, at man ikke kan andet end at smile med.

Mozart var en fremragende violinist og skrev hele fem violinkoncerter i løbet af et enkelt år – herunder den tredje. Den er lagt i hænderne på tyske Carolin Widmann, som har spillet med orkestre som Berlinerfilharmonikerne og Los Angeles Philharmonic.

Den sidste, den længste – og efter manges mening også Mozarts største symfoni. Og faktisk også en af de største symfonier i den klassiske musikhistorie. ”Jupiter-symfonien er fuldblods Mozart,” siger musikchef Jesper Nordin, der har udvalgt symfonien til festivalen. ”Den er noget af det ypperste fra Mozarts hånd, fordi den peger bagud og fremad på samme tid – og samtidig er så udpræget Mozartsk!”