Kæmpen og hans datter
Køb billet 145-330 KR

BRITTEN & BRUCKNER

Kæmpen og hans datter

Den finske dirigentlegende Leif Segerstam gæster Aarhus Symfoniorkester. Med sig har han datteren, cellisten Pia Segerstam, og to livskraftige symfonier.

På programmet står Benjamin Brittens Symfoni for cello og orkester. Måske mere en symfonisk form for solist og orkester end koncertformens mere traditionelle modstilling af de to.

Bruckners tredje symfoni var hans kunstne­riske gennembrud og en storslået hilsen til sit altoverskyggende forbillede, komponisten Richard Wagner. Uropførelsen – med Bruckner selv som dirigent – blev en eklatant fiasko, hvor både publikum og dele af orkestret udvandrede undervejs. Det var en oplevelse, der såede en dyb tvivl hos Bruckner om værkets kvalitet, og han reviderede symfonien om og om igen i løbet af de næste 15 år.

Men musikken holder i den grad – og med Pia og Leif Segerstam i spidsen for Aarhus Symfoniorkester er der lagt op til en aften med både unikt familiært samspil og musikalsk enevælde, du ikke må gå glip af.

Samarbejdskoncert med Det Jyske Musikkonservatorium

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk