Kraft og klassisk attitude
Køb billet 105-290 KR

Mozart & Beethoven

Kraft og klassisk attitude

Tre milepæle i musikhistorien, lige der hvor wienerklassikken blomstrer allersmukkest.

Beethovens skæbnesymfoni er et af de helt store ikoner indenfor orkestermusikken. Mozarts symfoni nr. 39 er den første af de sidste store symfonier, og Mozarts obokoncert er et af de værker, som er blevet et fyrtårn for instrumentet.

”Det handler om kraft og klassisk attitude,” fortæller chefdirigent Marc Soustrot. ”Et tysk program som det, vi spiller til denne koncert, udgør grundpillen for ethvert symfoniorkester.”

Og mere fundamentalt end Skæbnesymfonien og Mozarts koncert for obo bliver det ikke. Beethovens Skæbnesymfoni behøver nok ikke nærmere introduktion – vi kender alle Skæbnens tunge bankeslag – og obokoncerten er et af de smukkeste stykker fra Mozarts hånd overhovedet. Med elegance og enorm melodiøsitet viser musikken oboen frem i sin mest sangbare rolle. Oven i købet er Aarhus Symfoniorkesters solooboist Oliver Nordahl solist, så koncerten er en chance for at høre oboen fra sin allerbedste side.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk