Livets muntre alvor
Aflyst

Rossini, Brahms & Poulenc

Livets muntre alvor

Musik for sjov og alvor – og en usædvanlig instrumentkombination. En traditionel komponist følger en ny retning og en utraditionel komponist ser nærmere på traditionerne.

Rossinis skælmske ouverture sætter stemningen med militær præcision og prægtige fanfarer i et muntert forspil til Brahms’ og Poulencs livsbekræftende musik.

Brahms skaber et “superinstrument” ud af de to soloinstrumenter i sin dobbeltkoncert. Violinen og celloen supplerer hinanden i så høj grad, at de næsten vokser sammen i en helt ny og hidtil uhørt helhed. På scenen udgøres enheden af den franske violinist Éléonore Darmon, som ved flere lejligheder har været gæstekoncertmester i orkestret, og den unge danske cellist Jonathan Swendsen, der udover utallige priser også har vundet Den Danske Strygerkonkurrence i en koncert med netop Aarhus Symfoniorkester.

Poulencs musik, derimod, er altid øjeblikkets musik frem for de store helheders musik. Hans Sinfonietta er musik med et glimt i øjet – om end han i dette værk i højere grad holder sig til mere traditionel musikalsk inspiration. Ganske ligesom Brahms altid gjorde det. Men konventionel eller ej: der er altid interessante musikalske landskaber omkring hvert et hjørne i Poulencs musik.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk