Lyrisk og legende
Køb billet 155-340 kr

Stravinskij & Rachmaninov

Lyrisk og legende

Svær musik, der er let at elske – og to russere med hver sin metode til at nå ind i musikkens og lytterens inderste kammer.

Stravinskij og Rachmaninov tilhører samme generation, men gik vidt forskellige musikalske veje. Koncertens to komponister er således næsten jævnaldrende, men mens den ene så tilbage, var den anden i fuld gang med at revolutionere musikken.

Blød, menneskevenlig og imødekommende musik: Rachmaninovs klangverden er lige til at knuselske, også ved første møde. Han er en moderne romantiker, der skriver lyrisk, udtryksfuld musik.

Stravinskijs violinkoncert er den bedste violinkoncert, der aldrig bliver spillet. Koncerten er energisk, voldsom, poetisk – og gennemstrømmet af en enorm legelyst og musikglæde. Stravinskij er med andre ord en udfordring, som det er en fornøjelse at tage op – både for solisten, orkestret og publikum.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk