Lysende lethed
Køb billet 150-335 KR

Schumann, Beethoven & Schubert

Lysende lethed

Der er glæde og forår i musikken – og en mestersolist ved klaveret.

Den første romantiske symfoni – Schuberts ufuldendte – sammen med Beethovens vidunderlige fjerde klaverkoncert: Musik af lysende lethed og umiddelbar musikglæde.

Ved klaveret sidder Gerhard Oppitz, og han bliver aldrig træt af Beethoven: ”Selv i dag er der masser at sige om Beethovens musik. Beethoven gav sine værker alt, da han skrev dem – men musikken skal vækkes til live af kunstnere, som giver af sig selv og lader sig rive med af musikken. Som solist viser jeg, hvad musikken betyder for mig personligt. At spille et værk er at fortolke det ved hjælp af hele den erfaring, jeg har som musiker og som menneske.”

Schuberts ufuldendte er alt det, som musik skal være: Overdådigt medrivende og umiddelbart elskelig. Store steder og spøgelsesstrejf af romantik; der er en grund til, at vi spiller Schuberts ufuldendte igen og igen – og glæder os lige meget til det hver eneste gang.

Hele herligheden rammes frækt og flot ind af Robert Schumanns Ouverture, Scherzo og Finale splittet ud i sine enkeltdele.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk